Pochází z Jihovýchodní Asie. Pomelo se konzumuje syrové, bez slupky a to většinou přímo, nebo se přidává do ovocných salátů i do marmelád pro zpestření chuti. Má tedy v podstatě stejné použití jako ostatní citrusové plody.
Pomelo je vydatným zdrojem draslíku. Pomáhá proti vysokému cholesterolu a srdečním nemocem. Má jen velmi málo kalorií, obsahuje minimum tuku, sodíku a cholesterolu.
Dužina je slabě žlutá, ale můžeme narazit i na červenou nebo oranžovou barvu.
Vitamínová bomba
Ingredience
1/2 pomela, 2 kiwi, 1 lžíce jetelového medu, 1 hrneček vody
Příprava:
Z kiwi a poloviny pomela vyloupeme dužinu a pořádně ji rozmixujeme s vodou a medem.
Nápoj necháme ještě vychladit nějakou dobu v ledničce nebo chviličku v mrazáku a můžeme podávat. |