Jak ukázaly nejnovější výzkumy, jablka jsou ještě zdravější než-li se původně myslelo. Obsahují až pětkrát více antioxidantů, než se doposud uvádělo.
Jablka obsahují mnoho polyfenolických antioxidantů, které pomáhají s odplavováním nebezpečných látek z těla. Látky, které jablka obsahují (především flavonoidy a fenolové kyseliny), blahodárně působí na dýchací cesty, pomáhají léčit záněty dýchacího ústrojí. Jablko je označováno za léčivé ovoce. Obsahuje více než 30 různých minerálních látek a stopových prvků, např. provitamin A, vitamin B, kyselinu listovou, vitamin C a E, draslík. Pektin obsažený v jablkách není v žádném jiném plodu obsažen v takovém množství. Látky obsažené v jablku působí jako přirozený prostředek proti revmatizmu, karboxylové kyseliny čistí zubní sklovinu, polyfenoly chrání před onemocněním srdce, krevního oběhu, pektin snižuje hladinu cholesterolu a váže škodlivé látky v těle, příznivě ovlivňuje zažívání. |