Proč? - snižujeme riziko poškození zdraví spotřebitele - zároveň chráníme sebe - plníme zákonnou povinnost dle vyhlášky 161/2004 Sb.
CO JE HACCP ?
Analýza nebezpečí a kontrola kritických bodů - HACCP je preventivní postup, který předchází, identifikuje a vyhodnocuje nebezpečí ohrožení zdraví spotřebitele ještě předtím, než může nebezpečí vzniknout. - Udává, jaké postupy a prostředky jsou nezbytné k tomu, aby se nebezpečím předcházelo ještě předtím, než se mohou projevit. - Zavádí způsoby sledování a nápravná opatření, která jsou zárukou, že je preventivní systém účinný.
Co zavedení systému HACCP přináší ? - Zachování kvality a zdravotní nezávadnosti nabízeného zboží - Spokojenost a důvěru zákazníka - Uvědomění si hrozících nebezpečí všemi pracovníky - Minimalizaci ztrát - Úsporu nákladů - Jasný kontrolní systém - Profesionální image
|