Ovocentrum - Valašské Meziříčí

Ovocentrum - Valašské Meziříčí

Meloun Žlutý
ovocentrum_ovoce_zelenina_meloun_zluty

Nejlépe čerstvý vychlazený.
Výborně chutná také s parmskou šunkou nebo s vanilkovým pudingem a jogurtem.
Slupka melounu je žlutá, hladká, jemně zbrázděná rýhami.

Dužina je bledě zelená až žlutá. Uprostřed se nacházejí světle žlutá jádra

Cukrový meloun je k dostání od září do května.

Zralý cukrový meloun poznámě podle toho, že je na svou velikost těžký a pevný. Pokud na něj přitlačíme prst a povrch melounu ani trochu nepovolí, tak není ještě zcela zralý. Zralý cukrový meloun také poznáme podle výrazné vůně a popraskané slupky na straně stonku.

Cukrové melouny skladujeme při teplotě 10°C. Pokud chceme, aby se chuť cukrového melounu plně rozvinula, uchováváme jej při pokojové teplotě.