m

Ovocentrum - Valašské Meziříčí

Ovocentrum - Valašské Meziříčí

Jádroviny a peckoviny
Třešně
ovocentrum_ovoce_zelenina_tresne

Třešně jsou druh ovoce, které se řadí mezi peckoviny. Jedná se o měkký plod tvořený peckou, která se nachází uprostřed plodu. Okolo ní se nalézá sladká dužnina přibližně bílé až narůžovělé barvy obsahující vysoký podíl vody.

 
Blumy
ovocentrum_ovoce_zelenina_bluma

Blumy jsou bohatým zdrojem draslíku, vitamínů skupiny B, vitamínů C, A a celé řady minerálů (draslík, fosfor, železo a vápník).Dalším důležitým vitaminem, zastoupeným v blumách, je vitamin E, silný antioxidant, chránící buňky lidského těla před poškozením.

 
Švestky
ovocentrum_ovoce_zelenina_svestka

Švestky obsahují mnoho vitaminů a minerálů především vitaminy skupiny B, někdy jsou dokonce přirovnávány k "tabletě B-komplexu". Uveďme si pro příklad vitamin B12 - kabalamin, důležitý vitamin pro krvetvorbu, jeho konzumace je prevencí nebezpečné anémie.

 
Nektarinky
ovocentrum_ovoce_zelenina_nektarinka

Latinský název: Persicavulgarisconvar. laevis
Popis: Jedná se o zvláštní druh tzv. nepravé broskve, která není na rozdíl od pravých broskví ochmýřená. Její povrch je naprosto bez jakéhokoliv chmýří, což je jasně rozeznatelné při pohledu i doteku.

 
Meruňky

ovocentrum_ovoce_zelenina_merunkaMeruňky mají celkově výrazně pozitivní účinek na organizmus.
Mezi nejvýznamější lze zmínit tyto účinky:
- posilují nehty, vlasy i pokožku
- zlepšují krevní obraz,

 
Jablka

ovocentrum_ovoce_zelenina_jablkoJak ukázaly nejnovější výzkumy, jablka jsou ještě zdravější než-li se původně myslelo.
Obsahují až pětkrát více antioxidantů, než se doposud uvádělo.

 
Hrušky

ovocentrum_ovoce_zelenina_hruskaLatinský název: Pyrus communis
Popis: Tyto šťavnaté plody se podle doby dozrávání, respektive sklizně, dělí na letní, podzimní a zimní. Přičemž letní jsou nejméně trvanlivé a zimní naopak vydrží nejdéle.

 
Broskve

ovocentrum_ovoce_zelenina_broskevToto na dotek sametové ovoce má lahodnou vůni a chuť a je plné šťávy, vitaminů a biolátek tak důležitých pro vaše zdraví.
Broskve pocházejí z Číny, kde byly známy už před 4000 lety.