m

Ovocentrum - Valašské Meziříčí

Ovocentrum - Valašské Meziříčí

Bobuloviny a drobné ovoce
Maliny
ovocentrum_ovoce_zelenina_malina

Voňavé sladké maliny s jemně nakyslou chutí se vždy příjemně rozplynou v ústech. Obsahují celou škálu látek s příznivými účinky na zdraví, u kterých byly prokázány antioxidační, antimikrobiální a antikancerogenními účinky.

 
Rybíz
ovocentrum_ovoce_zelenina_cerveny-rybiz

Rybízy se začaly pěstovat 16.století, a to nejvíce ve Francii, Holandsku a Anglii. Ovocnáři už v té době odlišovali několik odrůd červených a bílých rybízů. Ve střední a jižní Evropě se tak šířily odrůdy, na východě se pěstovaly divoce rostoucí typy.

 
Ostružiny
ovocentrum_ovoce_zelenina_ostruzina

Ostružiny sbíráme v srpnu a září. Obsahují kolem 5% cukrů, dále organické kyseliny (jablečná, vinná, citrónová, také salicylová), třísloviny, barviva (s protisklerotickým a protizánětlivým účinkem), pektin aj.

 
Borůvky
ovocentrum_ovoce_zelenina_boruvky

Borůvky překvapí obsahem zdraví prospěšných látek. Známé jsou hlavně svou bohatostí na vitamin C, který posiluje náš imunitní systém a působí jako prevence a lék nemocí z nachlazení, infekčních a jiných onemocnění.

 
Angrešt
ovocentrum_ovoce_zelenina_angrest

Angrešt podporuje zažívání i tvorbu zdravé pokožky
Angrešt – či srstka obecná (Grossularia uva crispa) je velice zdravé ovoce a v lidovém léčitelství byl užíván jako prostředek proti zácpě, vyššímu krevnímu tlaku a anémii

 
Jahody
ovocentrum_ovoce_zelenina_jahodyMilují je děti i dospělí.

Navíc obsahují mnoho látek tělu prospěšných. Malá, červená a hlavně zdravá pochoutka - to jsou jahody.
Od dubna až do srpna kvetou jahodníky a dávají mám tyto sladké plody.

 
Hrozno bílé

ovocentrum_ovoce_zelenina_hroznoLatinský název: Vitisvinifera
Popis: Hroznové víno patří k našemu nejzdravějšímu sezonnímu ovoci.
Využití plodů: Mohou být jedeny čerstvé nebo použity pro výrobu hroznových šťáv, želé, vín a olejů.
Konzumace: Celý plod.